TEME
Forumul orei de limba si literatura romana
Lista Forumurilor Pe Tematici
TEME | Reguli | Inregistrare | Login

POZE TEME

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
beatrice17 la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 80 ani
TEME / MEDITATII LA LIMBA ROMANA / HARRY POTTER si piatra filozofala REZUMAT  
Autor
Mesaj Pagini: 1
aqlvin
Membru nou

Din: Resita
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
va rog are cineva rezumatu de la Harry Potter si piatra filozofala !

pus acum 14 ani
   
sonyx
Membru nou

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1
Harry Potter si Piatra Filozofala - rezumat

                Harry Potter-primul roman (Piatra Filozofala)   scris de J.K.Rowin este un roman pentru copii ca si celelalte romane Harry Potter: Camera Secretelor, Prizonierul din Azkaban, Pocalul de Foc si Ordinul Phoenix care au atras atentia copiilor din simplu fapt ca sfideaza realitatea.
                Personajul principal este un mic vrajitor de unsprezece ani ,a-i carui parinti au fost omorati cativa ani inainte de nastere sa . Vrajitorul intunecat pe nume Cap-de-Mort care i-a omorat parintii a incercat sa-l omoare si pe el numai ca dintr-un motiv anume cand a incercat sa-l omoare a inceput sa-si piarda puterile si a fugit, Harry a ramanand  cu o cicatrice pe frunte. De atunci a ramas faimos ca fiind singurul baiat care i-a tinut piept Lordului Intunericului.
            Dupa ce i-au fost omorati parintii Harry a fost dus la casa matusii si unchiului sau de catre Hagrid un urias care lucra la Hogwarts -scoala de farmece si vrajitorii.
            Unchiul si matusa lui erau persoane foarte mandre si ingamfate.Nu se gandeau decat la ei si mai ales la fiul lor Dudlei,care era la fel de rau ca ei.In fiecare dimineata Harry trebuia sa pregateasca micul dejun si cafeaua,plus celelalte treburi gospodaresti la care era solicitat.Si asa anii au trecut si Harry a implinit unsprezece ani.
                   Actiunea romanului se desfasoara pe doua planuri principale ;una in  viata de zi cu zi si alta in lumea imaginara a Hogwards-ului.In viata de zi cu zi asistam la problemele micului Harry care este in permanenta disputa cu familia unchiului sau.In cel de al doilea plan actiunea se desfasoara in lumea magica a vrajitorilor de la scoala de magie Hogwats.
        Dintre momentele principale ale actiunii din viata reala remarcam urmatoarele:
-proasta crestere a varului sau Dudlei care de ziua sa reproseaza parintilor ca a primit mai putine cadouri ca anul trecut.
-vizita la gradina zoologica unde Harry isi da seama de puterile sale magice cand sta de vorba cu un sarpe si face sa dispara geamul de protectie
-primeste vizita ``Marelui Hagrid``-paznicul de la Hogwars care i-i confirma faptul ca a fost admis ca tanar elev la scoala de magie,luindu-l sa-si cumpere toate cele necesare scolii.
De aici incolo patrundem in planul al doilea al actiunii incepand sa ne familiarizam cu elementele lumii vrajitorilor.Dintre momentele mai importante remarcam urmatoarele :
-mersul cu trenul de la peronul  9¾ care nu exista in realitate
-impartirea pe ``case` cu ajutorul palariei magice ;                                                   `- cercetasi,viperini,ochi de  soim,astropufi,care intrau intr-o competitie pana la sfarsitul scolii,cu ajutorul palariei magice ;                                                   -descoperirea cainelui cu doua capete care pazea miraculoasa ``Piatra Filosofala``;
- scaparea din`` iarba diavolului `` un alt obstacol in calea spre``Piatra Filosofala`` , care era  sa i-i sugrume;                                 - prindere ``cheii ruginite  ``care le facilita deschiderea usii spre incaperea unde era ``Piatra Filosofala`` ;
- jocul de sah magic unde Harry este ajutat de prietenul sau Ron Wesley;               
- gasirea ``Pietrei  Filozofale``,ascunsa in ``Oglinda lui  Erisset``datorita inteligentei si puritatii sufletesti ale lui Harry;                                                                               
-  invingerea Lordului Intunericului care era unul  si acelasi trup cu profesorului Quirel;
-   discutia cu profesorul Dumbledore care ii multumeste pentru curajul sau;
-  castigarea ``Cupei cupelor ``de catre cercetasi –casa in care erau Harry.Ron si Harmiony ,prin punctele aduse in finalul competitiei de catre cei trei eroi;
-   plecarea de la Hogwars in vacanta ,inima lui Harry ramanand la Hogwards unde era adevarata sa casa.
   
    Din acast roman cititorul primeste mesajul ca un copil necajit si fara parinti poate avea prieteni intr-o lume magica unde se poate intampla orice. Si cel mai mult m-a impresionat faptul ca Harry Potter un copil de unsprezece ani  a putut trece prin atatea necazuri fiind  un exemplu de urmat pentru multi copii cu situatie si posibilitati mult mai mari. 

Sper ca ti-a fost de ajutor 


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la