TEME
Forumul orei de limba si literatura romana
Lista Forumurilor Pe Tematici
TEME | Reguli | Inregistrare | Login

POZE TEME

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Bianca777
Femeie
19 ani
Brasov
cauta Barbat
19 - 61 ani
TEME / MEDITATII LA LIMBA ROMANA / Iar teme "minunate"  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Lory_T
Membru

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10
Manual Humanitas ptr. clasa a 7-a, pag. 79 , ex. 1, 2; Scuze pentru deranj dar aceste 2 exercitii ma dau peste cap

pus acum 18 ani
   
Nedelcu
Administrator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 731
Ex. 1 / p. 79

    Personajele celor trei secvenţe se "înrudesc" onomastic. Această apropiere a numelor lor (Florea - Florin - Florescu ) poate sugera mai multe lucruri. O primă ipoteză ar fi că la urma urmelor fiecare personaj reprezintă o ipostază a autorului: ÃŽn fiecare personaj autorul pune ceva din sine însuşi. Astfel, haiducul Florea este viteaz, puternic şi învingător, aşa cum probabil se imaginează pe sine însuşi creatorul său, elevul Florin. Sau poate Florin vrea să fie viteaz, puternic şi învingător şi atunci îşi proiectează dorinţele în planul ficţiunii.
    O a doua ipoteză, la fel de plauzibilă, ar fi că un autor, indiferent despre ce scrie şi câte personaje diferite construieşte, scrie în fond "despre sine" (exprimând felul său de a vedea lumea ). Dorinţa de dreptate a lui Florin este pusă de acesta în caracterul personajului său, Florea.
   
    Ex. 2 / p. 79

    O "înrudire" onomastică există, de asemenea, între Aniţa şi Ana. Este evident că Florin o ia pe Ana drept model pentru personajul său Aniţa, pedepsind-o în roman pentru necazurile pe care i le-a adus în realitate. Ana l-a trădat pe Florin, aşa cum Aniţa îl trădează pe Florea. Şi rivalul este "încondeiat". Porecla "Călăul" devine în roman "Gealatu", numele căpitanului de poteraşi, ucis de calul haiducului. Florin se răzbună în roman pe cei care-i pricinuiesc necazuri în realitate.



_______________________________________
MEDITATII ON-LINE LA LIMBA ROMANA
_______________________________________

BLOGUL PROFESORULUI DE LIMBA ROMANA

pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la